Copyright © All Rights Reserved

Rupelbrug Niel

Okra bezocht jodenbuurt

Om de joodse cultuur beter te leren kennen en begrijpen, ging Okra op verkenning in de jodenbuurt van Antwerpen. Ze werden rondgeleid door een gids en bezochten o.m. een synagoge en gebruikten het avondmaal in het koosjere restaurant Hoffy's.

 

Lees het hele relaas in volgende Rupelbrug.

 

Een selectie van sfeerbeelden vindt u hier.

TA Den Biezerd op de catwalk

De leerlingen van het 6de en 7de jaar Haarzorg van Technisch Atheneum Den Biezerd organiseerden in het kader van hun GIP (Geïntegreerde Proef) een eigen modeshow.

Ze kozen voor het thema ‘Een wereld vol fantasie’ en presenteerden hun creaties op de catwalk.

 

Lees het hele relaas in volgende Rupelbrug.

 


Inhuldiging E. Dewittstraat

Nadat eerder de E.Dewittstraat na de heraanleg werd heropend, werd ook het sluitstuk op de hoek van de E.Dewittstraat / Overwinningstraat officieel ingehuldigd. Buurtbewoners stapten samen met het gemeentebestuur het traject af, met tevens een bezoek aan de achterliggende parking die samen met de straat werd gerealiseerd. Het gemeentebestuur onthulde officieel het straatnaambord.

 

Lees het hele verhaal in volgende Rupelbrug.

 

 

WZC krijgt fototoestellen

De Ouderraad van de St.- Hubertusschool schenkt de opbrengst van haar kerstmarkt telkens aan een goed doel. Dit jaar gebeurde dit voor het eerst in natura. Vijf afdelingen van het Woonzorgcentrum kregen een fototoestel cadeau.

Er zijn in WZC Maria Boodschap dus heel wat fotomodellen in de maak.


Het relaas van het hele opzet in volgende Rupelbrug.


Donderdagavond KAN

Onder de titel 'Donderdagavond KAN' stelt de KunstAcademie Niel tentoon in de bib. De tentoongestelde werken zijn het resultaat van de lessen 'Tekenen naar levend model'. Nog tot einde juni tonen de cursisten in de diverse zalen hun kunstwerken. Te bezoeken tijdens de openingsuren van de bib.


Lees het hele verhaal in volgende Rupelbrug.


Enkele sfeerbeelden van de vernissage vindt u hier.