Rupelbrug Niel

GO! TA Den Biezerd hield Milieudag

TA Milieudag 31
TA Milieudag 42
TA Milieudag 15
TA Milieudag 37
TA Milieudag 34
TA Milieudag 21
TA Milieudag 12
TA Milieudag 06

GO!TA Den Biezerd organiseerde een milieudag voor de leerlingen van de eerste drie jaren. Met een opruimactie op de routes die ze veel gebruiken en het plaatsen van zelf gepimpte vuilnisbakken, worden ze zich bewust van al het afval dat ze op straat laten rondslingeren. De omwonenden kregen een flyer in de bus om hen uit te nodigen van de gepimpte vuilnisbakken gebruik te maken.


Lees het hele verhaal in volgende Rupelbrug


Enkele 'gepimpte' sfeerbeelden en aciefoto's vindt u hier.

Grafmonument gesneuvelden verfraaid

Herdenking 11-11 (1)
Herdenking 11-11 (2)
Herdenking 11-11 (3)
Herdenking 11-11 (5)
Herdenking 11-11 (7)

De gemeente kreeg van brandweeradjudant Frank Verelst vijf beeldjes van het Coming World Remenber Me- project. Ter gelegenheid van de rouwhulde aan het monument van de gesneuvelden op 11 november, kregen ze een plaats op het monument om het te verbinden met een recent herdenkingsproject van kunstenaar Koen Vanmechelen.


Lees het hele verhaal, zoals verteld door Coördinator Onroerend Erfgoed Harry Van Royen in volgende Rupelbrug.


Sint-Hubertusviering

Hubertus 10
Hubertus 01
Hubertus 77
Hubertus 31
Hubertus 62
Hubertus 30
Hubertus 11
Hubertus 57

De misviering, de dierenwijding, de ommegang, de animatie op het Kerkplein en de uitreiking van de aandenkens in de Vak vormen de traditionele ingrediënten van de jaarlijkse St.-Hubertusviering die op 3 november voor de 29ste keer doorging.


Het hele relaas in volgende Rupelbrug.


Een selectie van sfeerbeelden vindt u hier.

Multimedia '97 brengt musical 'STER' van De Cirkel in beeld

Cirkel (8)
Cirkel (1)
Cirkel (10)
Cirkel (12)
Cirkel (9)
Cirkel (11)
Cirkel (13)
Cirkel (2)
Cirkel (7)
Cirkel (6)
Cirkel (5)
Cirkel (3)
Cirkel (4)

In De Cirkel, een activiteitencentrum voor mensen die een kwetsbare positie innemen in de samenleving, wordt al jaren gewerkt rond Kunst, Podium en Bewegen. Met de opvoering voor een ruim publiek van de musical STER in CC Het Aambeeld in Aartselaar ging een droom in vervulling. Filmclub Multimedia ’97 zorgde voor filmopnamen van het evenement. De Musical Droom van vorig jaar, en de Musical Ster van dit jaar kan je hier bekijken. Via de niet commerciële website https://www.al-production.be rubriek Theater kan je ook de andere in beeld gebrachte evenementen bekijken.


Lees het hele verhaal in volgende Rupelbrug

Jaarmarkttentoonstelling 'Miraggio'

Voor zijn jaarmarkttentooonstelling die onder de noemer 'Miraggio' doorging in de rotonde van De Parel, fotografeerde Eli Verheyen locaties in Niel die hij combineerde met eigen gemaakte beelden van andere plaatsen. Hij maakte van dit samenvoegen verbluffende verbeeldingen.


Lees het hele relaas in volgende Rupelbrug.Copyright © All Rights Reserved