Rupelbrug Niel

Gedenkplaat Ivo Cornelis onthuld

Cornelis (2)
Cornelis (3)
Cornelis (16)
Cornelis (17)
Cornelis (7)
Cornelis (12)
Cornelis (9)
Cornelis (14)
Cornelis (1)
Cornelis (5)
Cornelis (10)
Cornelis (18)
Cornelis (8)
Cornelis (13)
Cornelis (11)
Cornelis (15)

18 mei 1944. Precies 75 jaar geleden, vielen de Duitsers binnen in het 'Wezenhuis op het St.-Hubertusplein. Doel was het opsporen en deporteren van joodse kinderen. Om hulde te brengen aan Ivo Cornelis, werd er onder impuls van ere-schepen Walter Troch een gedenkplaat onthuld.

 

Lees het hele relaas in volgende Rupelbrug.


TA Den Biezerd houdt reünie

TA Reünie 16
TA Reünie 28
TA Reünie 01
TA Reünie 22
TA Reünie 07
TA Reünie 36
TA Reünie 46

Voor de eerste maal organiseerde TA Den Biezerd onder het motto 'omdat wij u missen' en hopen we 'u ons ook' een reünie voor oud- directeurs, -leerkrachten en -personeelsleden. Veertig gegadigden werden getrakteerd op een hapje en een drankje. Ze kregen een rondleiding door de gebouwen en konden nadien gezellig bijpraten.


Lees het hele relaas in volgende Rupelbrug.


Een selectie van sfeerbeelden vindt u hier.

 


Regenboog Niel schonk zitbank aan WZC

Regenboog 01
Regenboog 08
Regenboog 02
Regenboog 07
Regenboog 06
Regenboog 03
Regenboog 04
Regenboog (5)

Veel holebi's zijn vandaag oud én out. Maar bij een verhuis naar een woonzorgcentrum of assistentiewoning kruipen deze holebi's vaak weer in de kast uit angst voor negatieve reacties van andere bewoners.

Om het holebi- thema, diversiteit en gelijke kansen ook in het Woonzorgcentrum (beter) bespreekbaar te maken, schon Regenboog Niel een regenboog(zit)bank aan Woonzorgcentrum Maria Boodschap.


Lees het hele verhaal in volgende Rupelbrug.

Multimedia '97 brengt musical 'STER' van De Cirkel in beeld

Cirkel (8)
Cirkel (1)
Cirkel (10)
Cirkel (12)
Cirkel (9)
Cirkel (11)
Cirkel (13)
Cirkel (2)
Cirkel (7)
Cirkel (6)
Cirkel (5)
Cirkel (3)
Cirkel (4)

In De Cirkel, een activiteitencentrum voor mensen die een kwetsbare positie innemen in de samenleving, wordt al jaren gewerkt rond Kunst, Podium en Bewegen. Met de opvoering voor een ruim publiek van de musical STER in CC Het Aambeeld in Aartselaar ging een droom in vervulling. Filmclub Multimedia ’97 zorgde voor filmopnamen van het evenement. De Musical Droom van vorig jaar, en de Musical Ster van dit jaar kan je hier bekijken. Via de niet commerciële website https://www.al-production.be rubriek Theater kan je ook de andere in beeld gebrachte evenementen bekijken.


Lees het hele verhaal in volgende Rupelbrug

Donderdagavond KAN

Onder de titel 'Donderdagavond KAN' stelt de KunstAcademie Niel tentoon in de bib. De tentoongestelde werken zijn het resultaat van de lessen 'Tekenen naar levend model'. Nog tot einde juni tonen de cursisten in de diverse zalen hun kunstwerken. Te bezoeken tijdens de openingsuren van de bib.


Lees het hele verhaal in volgende Rupelbrug.


Enkele sfeerbeelden van de vernissage vindt u hier.

Copyright © All Rights Reserved