W'erfgoedploeg restaureert erfgoed

Werfgoedploeg (6)
Werfgoedploeg (5)
Werfgoedploeg (1)
Werfgoedploeg (3)
Werfgoedploeg (4)
Werfgoedploeg (2)

Niel doet als eerste gemeente een beroep op de W'erfgoedploeg. Zij staat in voor het onderhoud van het erfgoed, Een team van vier mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt nemen  de bakstenenmuur in de Rupelstraat 'beneden de barren' onder handen.

Na de dijkuur in de Rupelstraat volgen in Niel nog het oude waterkeringsmuurtje op het Pierre Toebenteplein en twee muurtjes aan de steenbakkerstunnels in de Boomsestraat.


Lees het hele verhaal in Rupelbrug

30° Sint-Hubertusviering

Hubertusviering (80)
Hubertusviering (67)
Hubertusviering (6)
Hubertusviering (41)
Hubertusviering (19)
Hubertusviering (44)
Hubertusviering (56)
Hubertusviering (31)
Hubertusviering (1)

De 30ste St.-Hubertusviering lokte- ondanks coronaomstandigheden toch nog heel wat volk. Het St.-Hubertuscomité breit nog een vervolg aan de ju;bileumviering met een concert op zondag 12 december. Kaarten zijn nu reeds verkrijgbaar aan € 10 in vooverkoop.


Lees het hele verhaal in volgende Rupelbrug.


Nu Pixum geen openbare albums meer aanbiedt, worden de sfeerbeelden (dubbelklik op de foto's voor de juiste afmetingen) u graag na uw aanvraag in een degelijk afprintbare resolutie bezorgd via We Transfer.

 

 

50-jarig bestaan van Ziekenzorg

50j samana 6
50j samana 8
50j samana 10
50j samana 12
50j samana 13
50j samana 14
50j samana 19
50j samana 15

Ter gelegenheid van haar 50ste verjaardag werden het bestuur en de vrijwilligers van Ziekenzorg (het huidige Samana) officieel ontvangen op het gemeentehuis. Na de dankviering in de parochiekerk werden de leden voor een feestnamiddag verwacht in zaal Den Tighel


Lees het hele relaas in Rupelbrug.


Nu Pixum geen openbare albums meer aanbiedt, worden de sfeerbeelden (dubbelklik op de foto's voor de juiste afmetingen) u graag na uw aanvraag in een degelijk afprintbare resolutie bezorgd via We Transfer.

3 X Jules De Ranter in de KAN

KAN 7
KAN 2
KAN 3
KAN 5
KAN 6
KAN 1
KAN 8
KAN 4

Als jaarmarkttentoonstelling liep in de Kunst Academie Niel de laatste van een driedelige hommagetentoonstelling aan de in 2019 te voeg gestorven kunstenaar en voormalig directeur van de KAN, Jules De Ranter.


Een voorstelling van het leven en werk van de kunstenaar in Rupebrug.