'Kunst Werkt' in WZC Maria Boodschap

Kunstkamer 01
Kunstkamer 03
Kunstkamer 04
Kunstkamer 06
Kunstkamer 02
Kunstkamer 05
Kunstkamer 08
Kunstkamer 12
Kunstkamer 11
Kunstkamer 09
Kunstkamer 14
Kunstkamer 07
Kunstkamer 10
Kunstkamer 13
Kunstkamer 16
Kunstkamer 15
Kunstkamer 17
Kunstkamer 18

Amber De Moyer, studente orthopedagogie aan de Thomas Moore hogeschool, loopt sinds oktober stage in het WZC Maria Boodschap. Op de afdeling ‘Het Broek’ ging ze creatief aan de slag met de bewoners ‘bijzondere begeleiding’. Op het einde van haar stage stelde ze de kunstwerken tentoon en lichtte de werkwijze toe. In februari volgt ze als woonleefbegeleider Karine Vercammen op die met pensioen ging.

Tegelijk loopt de tentoonstelling 'Kunst Werkt' van De Kunstkamer 13. Deze tentoonstelling is nog dagelijks gratis te bezichtigen tot 31 januari 2024.

 

Lees het volledige verhaal in Rupelbrug

 

Leerlingen van TA Den Biezerd lazen voor

TA - Voorlezen (1)
TA - Voorlezen (2)
TA - Voorlezen (7)
TA - Voorlezen (8)
TA - Voorlezen (9)
TA - Voorlezen (4)
TA - Voorlezen (3)
TA - Voorlezen (5)
TA - Voorlezen (6)

Leerlingen van TA Den Biezerd bezorgden een hartverwarmend literair moment aan kleuters en senioren. Ze gingen voorlezen in Kinderdagverblijf ‘t Speelnestje in de Korte Hamelweg en Woonzorgcentrum  Maria Boodschap.

Volledig verslag in Rupelbrug

 


Samana: Bingo!

Samana (3)
Samana (14)
Samana (9)
Samana (16)
Samana (15)
Samana (11)
Samana (13)
Samana (12)
Samana (10)
Samana (8)
Samana (7)
Samana (6)
Samana (5)
Samana (4)
Samana (2)
Samana (1)

Samana, bij het publiek eerder bekend als ‘Ziekenzorg’, hield haar Bingo- namiddag in zaal Keizershof. Bingo is slechts één van de vele activiteiten van Samana, maar wellicht de meest bekende. De vereniging die werkt onder de koepel van de CM (Christelijke Mutualiteit) heeft een vaste ‘kern’ van 15 vrijwilligers-ziekenbezoekers voor momenteel 138 ‘leden’.

Verslag in Rupelbrug

Eerste 'Klimaattafel' voor Niel

Klimaattafel (2)
Klimaattafel (1)
Klimaattafel (3)
Klimaattafel (5)
Klimaattafel (4)

De gemeente en het Energie(K)huis lieten de geïnteresseerden op een infoavond die doorging in natuur.huis De Paardenstal op Hellegat kennis maken met de diensten van het Energie(K)huis en de leningen en premies waarop je beroep kunt doen. Een renovatiecoach gaf gratis advies en wie geen directe renovatieplannen heeft, maar wel tips wenste om de energierekening te verlagen, was ook van harte welkom. IGEAN, het Energie(K)huis van de Nielenaar, bood gratis advies en begeleiding.


Het hele relaas in Rupelbrug