Natuur 'Vernatten'

Broek (8)
Broek (2)
Broek (1)
Broek (4)
Broek (5)
Broek (3)
Broek (6)
Broek (7)

Het gemeentebestuur en Natuurpunt zetten zich samen in om de Nielse natuur te 'vernatten'. Om het regenwater langer vast te houden, werden in het Broek enkele stuwen gebouwd en poelen gegraven. Om het - in coronatijden - steeds toenemende aantal wandelaars de gelegenheid te geven om het gebied met droge voeten te verkennen, legden de vrijwilligers van Natuurpunt een 'vlonderpad' aan. Stevige wandelschoenen of laarzen blijven aanbevolen.


Lees het hele verhaal in volgende RupelbrugOntdek Den Biezerd via online rondleiding

Omwille van de coronamaatregelen kunnen de traditionele infodagen van de scholen niet doorgaan. Het schoolteam van GO! T.A. Den Biezerd bleef niet bij de pakken neerzitten en organiseert een digitale opendeurdag.

 

Rebecca Pers, directeur GO! T.A. Den Biezerd: “Onze digitale opendeurdag gaat door op

zondag 25 april 2021. Hoe deze zal georganiseerd worden, volgt later. Ik kan wel al zeggen dat ons schoolteam aan een virtuele tour werkt, zodat iedereen de school digitaal kan bezoeken.

Deze tour zal in maart beschikbaar zijn op onze gloednieuwe website.”

 

Op de vernieuwde website van de school www.denbiezerd.be, kunnen geïnteresseerde ouders wel al vragen stellen. Bij het item ‘nieuws’ vind je een invulformulier.

 

Op deze site ontdek je ook meer informatie over de verschillende richtingen van de school: Wellness & lifestyle, Organisatie & logistiek, Haar- & schoonheidsverzorging, Houtbewerking, Maatschappij & welzijn, Bouw, Zorg & Welzijn, Elektrische installaties.

 

Vlotter neemt pastorij in concessie

Vlotter (11)
Vlotter (1)
Vlotter (2)
Vlotter (8)
Vlotter (4)
Vlotter (3)
Vlotter (5)
Vlotter (7)
Vlotter (9)
Vlotter (15)

De pastorij wordt omgevormd tot een klassieke brasserie gecombineerd met een ontmoetingsruimte voor lokale bewoners en bedrijven. Vlotter Facilities en 3Hoek gingen daartoe een samenwerkingsverband aan. Op het gemeentehuis werd de overeenkomst ondertekend door het gemeentebestuur en de verantwoordelijken van Vlotter, die het pand gedurende 30 jaar in concessie krijgen. De opening is voorzien voor 2023.

Lees het hele verhaal in volgende Rupelbrug.

Miraggio- wandeling

Miraggio (5)
Miraggio (7)
Miraggio (8)
Miraggio (9)
Miraggio (10)
Miraggio (6)
Miraggio (12)
Miraggio (1)
Miraggio (4)
Miraggio (11)
Miraggio (2)

Freelance fotograaf Eli Verheyen, stelde eerder tentoon in de bib en in de rotonde. Onder de titel ‘Miraggio’ toonde hij een reeks foto’s waarvan de locaties werden gemanipuleerd, maar die voor de rasechte Nielenaar zeker herkenbaar zijn. Tijdens deze laatste tentoonstelling konden de bezoekers hun favoriete foto’s kiezen middels een stemformulier. De acht met de meeste stemmen kregen een plaats op de locatie van het originele gebouw. Kunstenaar Eli Verheyen werkte een wandeling van ca. 8 kilometer uit langsheen de diverse locaties.