Rupelbrug Niel

Open Monumentendag

Paardenstal (8)
Paardenstal (4)
Paardenstal (22)
Paardenstal (5)
Paardenstal (13)
Paardenstal (15)
Paardenstal (12)
Paardenstal (14)

De editie 2020 van Open Monumentendag op zondag 13 september 2020 zal op een veilige manier georganiseerd worden. In Niel wordt de Paardenstal en de Walenhoek door de provincie volop in de kijker gezet.

Iedereen is welkom op de wandeling tussen Natuur.huis de Paardenstal en de tunnels op zondag 13 september mits zich vooraf aan te melden bij Toerisme Rupelstreek via info@toerismerupelstreek.be of 03 880 76 25. De regeling kan wijzigen bij strengere coronamaatregelen. In dat geval houden we u ook op de hoogte.


Lees het hele verhaal in volgende Rupelbrug


Meer sfeerbeelden vindt u hier.

 

Trappistenfeesten van Chiro Hiro

Trappistenfeesten 13
Trappistenfeesten 11
Trappistenfeesten 12
Trappistenfeesten 10
Trappistenfeesten 8
Trappistenfeesten 9
Trappistenfeesten 6
Trappistenfeesten 7
Trappistenfeesten 3
Trappisten

Chiro Hiro kan tevreden terugkijken op de 29ste editie van de Trappistenfeesten op 3 en 4 oktober. Alles verliep coronaproof. Er werd noodgedwongen gewerkt met reservaties, zodat alle bezoekers gegarandeerd voldoende afstand van elkaar konden houden.

De opbrengst zal goed gespendeerd worden, want de groep hoopt in de nabije toekomst een nieuw lokaal te kunnen bouwen op dezelfde locatie. (Foto's: Guido Lauwers)


Lees het hele verhaal in volgende Rupelbrug

Vlotter neemt pastorij in concessie

Vlotter (11)
Vlotter (1)
Vlotter (2)
Vlotter (8)
Vlotter (4)
Vlotter (3)
Vlotter (5)
Vlotter (7)
Vlotter (9)
Vlotter (15)

De pastorij wordt omgevormd tot een klassieke brasserie gecombineerd met een ontmoetingsruimte voor lokale bewoners en bedrijven. Vlotter Facilities en 3Hoek gingen daartoe een samenwerkingsverband aan. Op het gemeentehuis werd de overeenkomst ondertekend door het gemeentebestuur en de verantwoordelijken van Vlotter, die het pand gedurende 30 jaar in concessie krijgen. De opening is voorzien voor 2023.

Lees het hele verhaal in volgende Rupelbrug.

Miraggio- wandeling

Miraggio (5)
Miraggio (7)
Miraggio (8)
Miraggio (9)
Miraggio (10)
Miraggio (6)
Miraggio (12)
Miraggio (1)
Miraggio (4)
Miraggio (11)
Miraggio (2)

Freelance fotograaf Eli Verheyen, stelde eerder tentoon in de bib en in de rotonde. Onder de titel ‘Miraggio’ toonde hij een reeks foto’s waarvan de locaties werden gemanipuleerd, maar die voor de rasechte Nielenaar zeker herkenbaar zijn. Tijdens deze laatste tentoonstelling konden de bezoekers hun favoriete foto’s kiezen middels een stemformulier. De acht met de meeste stemmen kregen een plaats op de locatie van het originele gebouw. Kunstenaar Eli Verheyen werkte een wandeling van ca. 8 kilometer uit langsheen de diverse locaties.

Copyright © All Rights Reserved