Rupelbrug Niel

Scouts vieren 75ste verjaardag

Scouts 01
Scouts 03
Scouts 04
Scouts 02

Zaterdag 30 november vierden de Scouts Hellegat hun 75-jarig bestaan met een plechtige ontvangst op het Gemeentehuis. De huidige leiding, de werkgroep Oud-Scouts, en enkele Oud-Scouts van de eerste generaties stonden samen even stil bij de voorbije 75 jaar.

De dag nadien werden de vernieuwde leuzzes op het scoutsterrein officieel ingehuldigd.


Lees het hele relaas in volgende Rupelbrug


 

Huis van de Nielenaar

Huis Nielenaar 02
Huis Nielenaar 08
Huis Nielenaar 01
Huis Nielenaar 03
Huis Nielenaar 05
Huis Nielenaar 07
Huis Nielenaar 04
Huis Nielenaar 06

De gemeentelijke site waar het OCMW en de gemeentediensten gehuisvest zijn, heet voortaan “Huis van de Nielenaar”. De inwoners van Niel konden de voorbije maanden hun favoriete naam kiezen uit drie keuzemogelijkheden. “Huis van de Nielenaar” haalde het daarbij met ruim 42% van de stemmen.

 Het OCMW en de dienst burgerzaken van de gemeente Niel namen eind januari hun intrek in een nieuw pand gelegen tussen het bestaande gemeentehuis en  Basisschool De Parel.

Het gebouw is sindsdien de unieke toegangspoort voor alle diensten van OCMW en gemeente.


Lees het hele verhaal in volgende Rupelbrug

Nielenaars bemannen triagepost

AZ Rivierenland Reet

Covid 07
Covid 06
Covid 05
Covid 08
Covid 04
Covid 09
Covid 01
Covid 03
Covid 02

Om het personeel van AZ Rivierenland, het ziekenhuis van Reet, bij te staan, treden vrijwilligers uit Aartselaar en de Rupelgemeenten aan voor de ‘triage’. Er zijn drie containers geplaatst waar potentiële coronapatiënten worden gescreend. De verschillende gemeenten zorgen voor onthaalpersoneel, parkingtoezicht en de kuis. Op paasmaandag werd de dienst waargenomen door de Nielse vrijwilligers Erwin Wosky, Annick Wilms, Silke Schurewegen, Kim Boey, Tom Caluwaerts, Sandra Gielis, An Vermant, Steven Mattheus en dr. Marijnen.
Gevraagd naar zijn motivatie vertelt Erwin Wosky: “Ik doe dit omdat ik de mensen wil geruststellen die naar het ziekenhuis moeten, want er zijn er velen die met serieus wat angst naar daar komen, en ook velen die zich in deze coronacrisis niet naar het ziekenhuis durven begeven omdat ze schrik hebben om in aanraking te komen met patiënten die het virus zouden hebben. Het zit in mijn karakter om te helpen waar ik kan. Ik doe trouwens voor Vlotter ook vrijwilligerswerk.


Lees het hele verhaal in volgende Rupelbrug.

Copyright © All Rights Reserved